Bedrijfsruimte zoeken/uitgifte

In de hele gemeente is een ruim aanbod van kwalitatief hoogwaardige en goed bereikbare bedrijventerreinen te vinden. Als u bedrijfsruimte zoekt in de gemeente Hardenberg, kunt u advies krijgen van de bedrijfscontactfunctionaris.

De gemeente Hardenberg beslaat zo'n 315 km2 en heeft bijna 60.000 inwoners. De stad Hardenberg heeft een belangrijke streekfunctie in het gebied Zwolle – Emmen – Almelo. De gemeente werkt aan ambitieuze plannen: duurzame bedrijventerreinen, versteviging van stadskernen met regionale functie en een zo aantrekkelijk mogelijk ondernemersklimaat.

Ondernemersgericht
Het bestuur van Hardenberg is ondernemersgericht. Er wordt meegedacht met de ondernemer over kansen en mogelijkheden. Om voor ondernemers een zo aantrekkelijk mogelijk ondernemersklimaat te bieden, dient er ook aanbod van voldoende bedrijventerreinen te bestaan, zodat aan iedere vraag kan worden voldaan.

Grote ruimtevraag
Op het nieuwe bedrijventerrein Broeklanden-Zuid in Hardenberg is een ruim aanbod van (grote) kavels. Bedrijven met een grote ruimtevraag en/of bedrijven in een zwaardere milieucategorie kunnen hier terecht.

Het bedrijventerrein is flexibel in te delen en biedt daardoor veel mogelijkheden. Op Broeklanden gaat zich de eerste bio-ethanolfabriek in Europa vestigen.

Grondprijzen bedrijventerreinen
De grondprijzen verschillen per bedrijventerrein. De prijzen variëren van € 65 tot € 75 per m2, exclusief BTW. Bij woon-werk locaties wordt voor de eerste 450 m2 € 65.000 in rekening gebracht. Voor kantoorlocaties geldt een specifieke prijs.

Wonen en werken
In Balkbrug ligt direct aan de N48 ongeveer 14 ha grond dat in twee fases wordt ontwikkeld tot bedrijventerrein Katingerveld. Bedrijventerrein Moeshoek in Slagharen biedt ruimte voor wonen en werken. De kavels voor bedrijventerreinen Moeshoek en De Steenmaat zijn verkocht. Voor wonen en werken kunt u nog terecht op bedrijvenpark Einsteinstraat in Dedemsvaart.

Naast bedrijventerrein Haardijk ontwikkelen we een nieuw bedrijventerrein: Heemserpoort. Dit bedrijventerrein biedt straks zowel woon-werklocaties als gewone werklocaties. Het bestemmingsplan voor de Heemserpoort treedt waarschijnlijk dit jaar in werking. Daarna start het bouwrijp maken en de uitgifte van de kavels.

Meer informatie

De verankering van bestaande bedrijven doet de gemeente door goede dienstverlening (bedrijvenloket) en goed accountmanagement. Als aanspreekpunt heeft de gemeente voor ondernemers een bedrijfscontactfunctionaris.

Voorgenomen verkopen vastgoed

Bekijk de voornemens tot verkoop van bedrijfskavels van de gemeente Hardenberg.

Bedrijventeam

Wilt u ondersteuning? Neem contact op met het Bedrijventeam van de gemeente Hardenberg. Bekijk de contactgegevens.

Mijn bedrijvenloket

Met Mijn bedrijvenloket van de gemeente Hardenberg of uw persoonlijke Berichtenbox kunt u uw zaken digitaal regelen.