Lesbrieven basisonderwijs

Voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs zijn drie verschillende lesbrieven beschikbaar. De lesbrieven hebben als thema de drie gemeenten, die sinds 2001 de nieuwe gemeente Hardenberg vormen.

Er is een lesbrief beschikbaar voor Avereest, Hardenberg en Gramsbergen. Ook is er een  document met vragen en opdrachten, die alleen of in groepjes gemaakt kan worden aan de hand van de teksten en afbeeldingen in de lesbrieven.

Begrijpelijke woorden
Met behulp van de lesbrieven maken de leerlingen, in begrijpelijke woorden, kennis met de geschiedenis van hun eigen omgeving. Deze loopt vanaf Prehistorie en Middeleeuwen via oude teksten en persoonlijke verhalen naar landkaarten en de nieuwe gemeente Hardenberg.

Informatiecentrum
Door middel van de lesbrief en opdrachten wordt het gemeentearchief als informatiecentrum onder de aandacht gebracht van de leerlingen. Wie weet wordt zelfs al een enkeling enthousiast over onderzoek naar voorouders (genealogie).

Interesse?
Scholen die interesse hebben in een papieren boekwerkje van de lesbrief, de vragen en een antwoordmodel, kunnen contact opnemen via gemeentearchief@hardenberg.nl of 0523 289 407.