Nieuwe huisartsenpraktijk: vacature toekomstig praktijkhouder Hardenberg

Hardenberg vraagt om een nieuwe huisartsenpraktijk en u kunt deze met goede ondersteuning vanuit de regio-organisatie (Medrie) en de HAGRO opstarten. Wilt u deze praktijk tot een succes maken en in de toekomst praktijkhouder worden? Dan bieden we u een unieke kans!

Wij zoeken een huisarts die alleen of samen met een collega huisarts, met ondersteuning vanuit Medrie, de uitdaging aan wil gaan. U gaat een nieuwe praktijk starten in Hardenberg, waarin u uw ideeën over het leveren van goede huisartsenzorg helemaal kwijt kunt. In de beginfase wordt u ondersteund door Medrie, waardoor u ondertussen aan de slag kunt met het opbouwen van de praktijk, zoals u dat voor ogen hebt.

 

Ondersteuning Medrie

Medrie faciliteert in de eerste fase zoveel mogelijk. Dit betekent onder andere dat er een tijdelijke locatiegeregeld is, u ondersteund wordt bij de opzet, ICT geregeld is, u geholpen wordt bij declaraties en dat samenwerking in de HAGRO geïnitieerd wordt.

Uw rol

Als huisarts start u vanuit een tijdelijke locatie met de zorg voor de 450 patiënten die nu op de wachtlijst staan. Medrie faciliteert u daarbij zoveel mogelijk. Langzaamaan bouwt u de praktijk verder uit, eventueel samen met een collega-huisarts. Aangezien de praktijk met uw komst volledig vanaf de start wordt opgebouwd, krijgt u alle ruimte om deze vorm te geven op basis van uw eigen missie, visie, en strategie. We vinden het belangrijk dat de praktijk fysiek te bezoeken is. Daarnaast ondersteunen we de optimale inzet van digitale mogelijkheden.

 

Wat gaat u doen?

 • Solo of samen met uw collega-huisarts bouwt u een nieuwe praktijk op, waarbij u door Medrie gefaciliteerd wordt. Dit betekent dat u veel ruimte hebt om zelf invulling te geven aan hoe de praktijk eruit komt te zien en dat u er niet alleen voor staat. Hierbij kunt u gebruik maken van een fysieke locatie, maar ook e-consulten, beeldbellen, een telefonisch terugbelsysteem en een digitaal patiëntenportaal staan tot uw beschikking.
 • Digitale innovatie, leefstijlgeneeskunde en positieve gezondheid zijn thema’s die de regio belangrijk vindt en hier gaat u in uw praktijk ook mee aan de slag. Mogelijk kan de praktijk in de toekomst gehuisvest worden op een nog verder te ontwikkelen gezondheidspark, waar u samen met andere ketenpartners zorg verleent aan de regio.
 • U valt onder de HAGRO Hardenberg en werkt daar nauw mee samen. Binnen de HAGRO zijn collega’s en een mentor aanwezig om mee te sparren.
 • In de ANW doet u naar rato van het patiëntenaantal diensten op de huisartsenpost Hardenberg.

Wat hebt u in huis?

 • U hebt ervaring als huisarts en de intentie om praktijkhouder te worden.
 • U vindt het leuk om nieuwe dingen te doen en pionieren past bij u.
 • Innovatieve oplossingen spreken u aan en u probeert graag nieuwe digitale mogelijkheden uit.
 • U wilt een bijdrage leveren aan toekomstbestendige huisartsenzorg.
 • U wilt de focus leggen op gezondheid en gedrag.
 • U hebt een band met de regio Hardenberg, of wilt onderzoeken of u hier graag nieuw wilt vestigen.

Dit bieden wij u

 • U krijgt de kans om een nieuwe praktijk op te bouwen met de ondersteuning van Medrie. Op deze wijze ontwikkelt u zich mogelijk tot volledig praktijkhouder en neemt u over een aantal jaar de praktijk over, solo of samen met een collega-huisarts. De verwachte praktijkopbrengsten zijn al in kaart gebracht.
 • Via Medrie kunt u gebruik maken van opleidingsmogelijkheden en sparren met andere innovatieve huisartsen in heel Nederland.
 • Er is een goed samenwerkende HAGRO, die maakt deel uit van de Zorggroep Charis.
 • De samenwerking met het ziekenhuis is uitstekend.
 • De regio heeft een samen-doen-mentaliteit.
 • U kunt dit doen op ZZP-basis.
 • Binnen een straal van 30-45 minuten reisafstand zijn meerdere grote bedrijven met banen voor eventuele partners te vinden.

 

Maak kennis met Hardenberg en de regio

De HAGRO bestaat uit 12 praktijkhouders en verleent zorg aan 22.000 patiënten. De verwachting is dat de wachtlijst van 450 patiënten gaat uitgroeien tot een normpraktijk door de ontwikkeling van nieuwbouw in Hardenberg.

Hardenberg is een gemêleerde stad. De regio is een zeer aantrekkelijk vakantiegebied, wat maakt dat de zorgvraag in de zomermaanden verandert en nog meer divers wordt.

Het in Hardenberg te realiseren gezondheidspark is een voorbeeld van een servicegericht, modern en mensvriendelijk gezondheidspark. Naast het ziekenhuis van Hardenberg wordt een groot aantal voorzieningen op het gebied van gezondheid samengebracht. Hier wordt de focus gelegd op gezondheid en gedrag.

Hardenberg is een regio van Gewoon Doen, zoals u kunt zien in dit filmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=WXm10EAJJ2g

 

Bent u de praktijkhouder die wij zoeken?

We kunnen ons voorstellen dat u nog vragen hebt. Daarom organiseren we een digitale informatie- en kennismakingsavond met de HAGRO, de gemeente en Medrie op donderdag 27 januari 2022, 19.30 - 20.30 uur.

Wilt u hierbij aanwezig zijn, mail dan hardenberg@medrie.nl. We sturen u de link voor deze digitale bijeenkomst.

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over deze functie? Neem contact op met Liedijan Gritter, Medrie regio Hardenberg (bel naar 06 13466362, of mail naar hardenberg@medrie.nl).

We zien uw reactie graag tegemoet!


Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.