Nieuw insectenhotel op bedrijvenpark Haardijk

Ondernemers van het bedrijvenpark Haardijk hebben samen met de gemeente Hardenberg gezorgd voor een insectenhotel met bankje aan de Lange Spruit. Voorzitter Robert Kuiper van parkmanagement Haardijk licht toe: “Tijdens een lunchwandeling kunnen medewerkers even gaan zitten op het bankje om de natuurlijke werkomgeving van dichtbij beleven. Dit draagt vaak positief bij aan de productiviteit van medewerkers.“

Insectenhotel Haardijk

Als gemeente Hardenberg zien we de noodzaak voor meer biodiversiteit. Biodiversiteit hoort niet alleen thuis in natuurgebieden. Insecten hebben niet alleen bloemen nodig. Er moeten ook nest- en schuilplekken zijn. Een insectenhotel helpt daarbij. Het nieuwe insectenhotel op het bedrijvenpark Haardijk is een aanmoediging voor de biodiversiteit. In de winter gebruiken insecten het hotel als schuilplaats. In het voorjaar en de zomer zijn de insecten een natuurlijke vijand van de eikenprocessierups.

Voorzitter Robert Kuiper: “We streven naar een aantrekkelijkere en natuurlijkere werkomgeving waar het prettig ondernemen is. Goed voor de werkgevers, werknemers én de dieren. Zo zijn er dit jaar in samenwerking met hovenier Larcom al nestkastjes opgehangen. Meer nestplekken voor vogels en het geplaatste insectenhotel helpen op een positieve manier mee om de eikenprocessierups op een natuurlijk manier te bestrijden.” 

We zijn blij met de inzet voor meer biodiversiteit op de Haardijk. Alleen samen krijgen we een betere basis voor biodiversiteit.

Benieuwd wat u zelf kunt doen voor meer biodiversiteit?

Nu de herfst is begonnen is het hoog tijd om de tuin klaar te maken voor de winter. Kijk op de website www.biodiversiteit-hardenberg.nl hoe u dit kunt doen. Op deze website leest u onder andere hoe u een vleermuizenkast maakt, hoe u uw tuin egelvriendelijk maakt en hoe u uw eigen vogelvoer maakt.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.