Stemwijzer gemeenteraadsverkiezingen 2022 online

Vanaf vrijdag 25 februari is de digitale stemwijzer MijnStem voor de gemeenteraadsverkiezingen in Hardenberg live. De lokale stemwijzer helpt inwoners bij het maken van hun stemkeuze.

Aan de hand van 21 stellingen krijgen zij inzicht in de standpunten van de 8 politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen. En zien ze welke partij het dichtst bij hun eigen opvattingen ligt. 

Inwoners kunnen de stemwijzer invullen via www.mijnstem.nl/gemeentehardenberg

Lokale thema’s

MijnStem heeft de lokale thema’s geïnventariseerd, en gekeken welke plannen de partijen voor de gemeente hebben. Op basis hiervan zijn de stellingen voor de stemwijzer bepaald. De stellingen in de stemwijzer laten vooral zien op welke thema’s de partijen van mening verschillen. Zodat inwoners weten wat er te kiezen valt. Ook is er per stelling een toelichting van elke partij te lezen. 

Toegankelijke stemwijzer

De stemwijzer is toegankelijk voor blinden en slechtzienden. De stemwijzer is geschreven in duidelijke taal. Laaggeletterde inwoners kunnen op bepaalde woorden in een stelling een toelichting krijgen. 

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.