Expositie Jentske Schaap in gemeentehuis

Vanaf donderdag 7 juli tot en met woensdag 5 oktober 2022 hangen de kunstwerken van kunstenares Jentske Schaap in het gemeentehuis van Hardenberg. De werken vindt u in het bedrijfsrestaurant. Neem een kijkje tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Jentske Schaap (53) woont in Dedemsvaart. Ze werkt al haar hele werkzame leven in de zorg. Als puber tekende ze veel. Ze vond dat heerlijk om te doen. Maar stopte er op een gegeven moment weer mee. In 2014 kreeg ze een schilderworkshop bij Miaart cadeau. Sinds die tijd is schilderen haar passie. Ze volgt nog steeds lessen bij Mia. Ze begon in 2020 bij Art Partout met de opleiding ‘fijnschilderen’. En ze doet een cursus ‘portretschilderen’.

Ze schildert zowel op doek als op hout en werkt met olieverf en acrylverf. Jentske wil zichzelf blijven verbeteren. En haar eigen schilderstijl ontdekken. Ze vindt het heerlijk om iets te maken dat een ander raakt. Iets dat het verschil maakt. Dat vindt ze in haar werk, én in het schilderen. Ze werkt graag in opdracht. En vindt het fijn om anderen te helpen met zelf iets moois maken. Iets waar ze trots op kunnen zijn, en blij van worden.

Het werk van Jentske Schaap is te bekijken tot en met woensdag 5 oktober.

Kunst in het gemeentehuis

Lokale kunstenaars kunnen hun werk laten zien in het gemeentehuis van Hardenberg. Ze kunnen hiervoor een aanvraag indienen via www.hardenberg.nl/exposeren. De kunstcommissie bekijkt de aanvragen. En let daarbij op de kwaliteit en de variatie in het aanbod. De kunstwerken hangen steeds ongeveer drie maanden in het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis. Dit deel van het gemeentehuis is voor iedereen bereikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.