Centrumondernemers kunnen korting voor BIZ en reclamebelasting aanvragen

In het centrum van Hardenberg betalen ondernemers belasting voor de Bedrijven Investeringszone (BI-Zone). In 2020 hebben we ondernemers al een korting van 50% gegeven op deze belasting. In 2021 gaven we een korting van 100%. Dit jaar geven we opnieuw een korting van 100%. U kunt de korting online aanvragen.

Ondernemers in Dedemsvaart betalen per 1 januari 2022 reclamebelasting in plaats van de belasting voor de BI-zone. Dit jaar geven we ook deze ondernemers een korting van 100%.

Met de belasting voor de BI-Zone houden we het centrum van Hardenberg schoon, heel en veilig. De centra beheren deze budgetten. Door de korting valt het totale jaarbudget lager uit. Omdat wij dit niet wenselijk vinden, vullen we het tekort aan. 

In Dedemsvaart geldt dus de reclamebelasting. Hier leest u meer over de reclamebelasting.

Vastgoedeigenaren of verhuurder

Behalve ondernemers kunt u als vastgoedeigenaar of verhuurder ook korting op uw belasting voor de BI-Zone aanvragen. In ruil voor de korting zorgt u waar mogelijk voor coulancemaatregelen voor uw huurders. Bij uw aanvraag voor een korting vertelt u hoe u dit gaat doen.

Aanvragen korting op de belasting voor de BI-Zone

Vraag dit alleen aan als u dit nodig hebt.

 

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.