Boomdeeldag: iedereen een boom in Hardenberg

Er komen weer Boomdeeldagen aan! En dat betekent dat inwoners van de gemeente Hardenberg goedkoper bomen en planten kunnen kopen.

Komende winter delen we samen met de provincie Overijssel en Landschap Overijssel bomen en planten uit. Als inwoner van de gemeente Hardenberg betaalt u een eigen bijdrage tussen € 37,50 en € 250. Dat is een kwart van de totale kosten. De provincie Overijssel, Landschap Overijssel en de gemeente Hardenberg betalen de rest.

Voor wie is deze actie?

De actie geldt voor iedereen die in het buitengebied van de gemeente Hardenberg woont. Hebt u een plek voor bomen of een bosplantsoen? Bijvoorbeeld op uw erf? En kunt u met de bomen of planten de biodiversiteit en landschapsstructuur versterken? Dan is dit een leuke actie voor u.

Aanvragen kan vanaf 15 juni tot 30 juli

Tussen 15 juni en 30 juli kunt u online een aanvraag doen voor de boomdeeldag. U kunt kiezen tussen bomen of planten die in uw regio horen. En betaalt een eigen bijdrage van maximaal € 250. De gemeente en de provincie vullen het bedrag aan tot maximaal € 1.000.

U kunt de planten en bomen zelf ophalen tijdens de boomdeeldag. De locatie maken we later bekend. De boomdeeldagen zijn in november en december 2022 en in januari 2023.

Wilt u meer weten over de actie? Of wilt u bomen en planten aanvragen? Kijk dan op www.landschapoverijssel.nl/project/boomdeeldagen 

1,1 miljoen bomen

Deze Iedereen een Boom-actie is onderdeel van het plan om 1,1 miljoen nieuwe bomen te planten in Overijssel. Het vergroenen van onze mooie provincie helpt bij de verbetering van het klimaat en de leefbaarheid. Meer informatie leest u op www.iedereeneenboom.nl.


Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.