22 nieuwe woningen in De Marke in Mariënberg

Het plan voor de bouw van 22 nieuwe woningen in woongebied De Marke in Mariënberg is klaar. Om de bouw van woningen mogelijk te maken is een nieuw bestemmingsplan gemaakt. Het ontwerp van het bestemmingsplan is vanaf volgende week te bekijken. Op 5 april is er tussen 17.00 en 19.00 uur een inloopbijeenkomst over dit woningbouwplan. Als alles volgens planning verloopt, gaan de kavels nog dit jaar in de verkoop.

Wethouder Martijn Breukelman: “We willen sneller en meer woningen bouwen. De komende jaren bouwen we gemiddeld 400 woningen per jaar. Dat doen we ook in kleinere kernen zoals Mariënberg. Want ook daar is veel vraag naar woningen. Jongeren vertellen ons dat ze er graag willen blijven wonen. Ook met plaatselijk belang hebben we overleg over het type woningen waar behoefte aan is. Het plan voor de bouw van nieuwe woningen in Mariënberg is nu klaar, zodat hopelijk begin volgend jaar de bouw kan starten.”

22 nieuwe woningen in De Marke III

Woongebied De Marke ligt ten noordoosten van de Tweede Elsweg in Mariënberg. Hier zijn de afgelopen jaren al tientallen nieuwe woningen gebouwd. De Marke wordt in noordoostelijke richting verder uitgebreid. In De Marke III komen nog eens 22 woningen. Het gaat om 11 vrijstaande woningen, 6 twee-onder-een-kapwoningen en 5 rijwoningen. Op het stedenbouwkundige plan is te zien dat de woningen in 4 rijen gebouwd worden.

Het ontwerp van het bestemmingsplan is vanaf 17 maart te bekijken

Het gebied waar de nieuwe woningen komen, heeft nu nog een agrarische bestemming. Om hier woningen te kunnen bouwen, is er een nieuw bestemmingsplan gemaakt. In het bestemmingsplan staat waar de woningen gebouwd worden en waar plek is voor wegen, groen of water.

Het ontwerp van het bestemmingsplan is klaar en ligt vanaf 17 maart zes weken ter inzage.

Inloopbijeenkomst over het plan op 5 april

Op dinsdag 5 april is er in het gemeentehuis van Hardenberg een inloopbijeenkomst over het plan. Tussen 17.00 en 19.00 uur kunnen belangstellenden binnenlopen om het plan te bekijken of om vragen te stellen.

De kavelverkoop kan eind 2022 starten

Als alles volgens planning verloopt, biedt het college van B&W het bestemmingsplan komende zomer voor vaststelling aan de gemeenteraad aan. Als de gemeenteraad het bestemmingsplan vaststelt en het bestemmingsplan onherroepelijk wordt, kan de verkoop van kavels nog voor het eind van 2022 starten.

Belangstellenden die op de hoogte willen blijven kunnen zich melden bij het woonteam van de gemeente Hardenberg: woonteam@hardenberg.nl.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.