Vaccinatiebus GGD IJsselland in Dedemsvaart

dinsdag 12 oktober 2021 14:52

GGD IJsselland wil iedereen de kans geven om zich goed te laten informeren over het coronavaccin en de mogelijkheid bieden om zich te laten vaccineren. Laagdrempelig en dichtbij. Dinsdag 19 en woensdag 20 oktober staat de vaccinatiebus daarom in Dedemsvaart. Een afspraak maken voor een prik is niet nodig.

De vaccinatiebus zorgt ervoor dat inwoners van Hardenberg dichtbij huis informatie of een vaccinatie kunnen krijgen. Op dinsdag 19 tussen 9.00-15.30 uur en woensdag 20 oktober tussen 13.00-19.30 uur staat de vaccinatiebus aan de Julianastraat 54 in Dedemsvaart. Sebastiaan van Buuren, projectleider vaccinatie bij GGD IJsselland vult aan: “Als GGD willen we ieders gezondheid beschermen en bevorderen. Hierbij willen we mensen op een laagdrempelige manier de kans geven om zich te laten informeren over corona en de vaccins, zodat zij op basis van de juiste informatie een keuze kunnen maken.”

Zonder afspraak een vaccinatie of meer informatie 

De vaccinatiebus rijdt al een aantal weken door de regio. Ook worden er, naast de vaste priklocaties in Zwolle en Deventer, diverse pop-up locaties ingericht. Op alle locaties kun je je zonder afspraak laten vaccineren of binnenlopen voor meer informatie. De actuele pop-up locaties vind je op ggdijsselland.nl/vaccinatielocaties-pop-up en op de socials van GGD IJsselland. De locaties en tijden van de vaccinatiebus staan op ggdijsselland.nl/vaccinatiebus.

Voor wie is de vaccinatiebus?

In de vaccinatiebus kan iedereen terecht voor meer informatie. Vanaf 12 jaar kun je daarnaast terecht voor een eerste of tweede prik. Wie voor de tweede prik komt, moet er rekening mee houden dat er tussen de 1e en 2e prik minimaal 3 weken tijd zit. Er kan gekozen worden tussen het mRNA-vaccin (Pfizer) en het Janssen-vaccin. Wanneer de 1e prik bij een pop-up locatie of in de bus wordt gehaald, kan de 2e vaccinatie een volgende keer ook op één van deze locaties of op één van de vaste locaties van GGD IJsselland worden gehaald.


Belangrijke extra informatie

Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar geldt dat er bij vaccinatie een volwassene bij moet zijn. Jongeren van 16 en 17 jaar mogen alleen komen. Voor het laten vaccineren is een geldig legitimatiebewijs verplicht. Dit geldt ook voor kinderen. En vergeet het mondkapje niet.

Iedereen heeft recht op een vaccinatie. Door een prik zorgen we er samen voor dat er minder mensen besmet raken en ziek worden van het coronavirus.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.