Grote belangstelling voor gratis inregelen verwarming

maandag 11 oktober 2021 15:50

Vorige week hebben woningeigenaren een brief van de gemeente gekregen met het aanbod om de verwarmingsinstallatie te laten inregelen. Hiervoor waren 400 plekken beschikbaar. In korte tijd hebben zich hiervoor 400 woningeigenaren aangemeld. Dat betekent dat er geen plek meer is voor nieuwe aanmeldingen. Wel is er een reservelijst.

Wethouder Nico Lansink Rotgerink: “Dat het zo snel zou gaan hadden we niet verwacht. Want we hebben ook gekeken naar het aantal aanmeldingen in andere gemeenten. Onze brief viel vorige week op de mat, toen de hoge gasprijzen in het nieuws kwamen. Ik snap heel goed dat veel woningeigenaren ook daarom graag gebruik willen maken van dit aanbod. Helaas kunnen we in deze ronde maar 400 woningeigenaren helpen met het inregelen van de verwarming. Dat is erg vervelend voor de mensen die we nu moeten teleurstellen. We wachten de resultaten van deze ronde af en besluiten dan of er een vervolg komt of een vergelijkbare actie.”

Iedereen die zich heeft aangemeld maar nu geen gebruik kan maken van het aanbod komt op de reservelijst. Wanneer er een vervolg of vergelijkbare actie komt, worden de woningeigenaren op de reservelijst als eerst geïnformeerd. Woningeigenaren kunnen zich nog tot en met zaterdag 16 oktober aanmelden voor de reservelijst via hardenberg.nl/inregelen.

 

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.