Koninklijke onderscheiding voor Bert van Faassen

maandag 13 september 2021 10:10

Bert van Faassen heeft zaterdag 11 september uit handen van de burgemeester Maarten Offinga een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Voor zijn langdurige inzet voor de samenleving werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Van Faassen zette zich in op het gebied van politiek, kerk en cultuur. De meeste activiteiten hebben echter te maken met muziek. De onderscheiding werd daarom uitgereikt tijdens de receptie wegens het 50-jarig lidmaatschap van de heer Van Faassen van muziekvereniging Jubal in Dedemsvaart.

De heer Bert van Faassen is sinds 1979 betrokken bij muziekvereniging Jubal. Hij was niet alleen (adjunct-)voorzitter maar ook bestuurslid en penningmeester. Ook was hij dirigent van het jeugdorkest. In zijn diensttijd was de heer Van Faassen lid van het Artillerie Trompetterkorps in Harderwijk.

Vanaf 2001 is hij betrokken bij de stichting 'Het Re√ľnie Orkest Artillerie Trompetterkorps' (ROA). Ook is hij penningmeester van de Overijsselse Bond van Muziekverenigingen. Naast zijn muzikale vrijwilligerswerk is de heer Van Faassen al ruim twintig jaar vrijwillig actief voor de gereformeerde kerk in Dedemsvaart. Ook is hij politiek actief, hij zat in de gemeenteraad en is sinds 2014 secretaris van de Hardenbergse afdeling van het CDA.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.