Zomervakantie bomvol activiteiten voor jongeren

donderdag 08 juli 2021 09:15

Jongeren in de gemeente Hardenberg hoeven zich deze zomer niet te vervelen. Gemeente Hardenberg, De Stuw, Sportservice Groep en Cultuurkoepel Vechtdal organiseren de hele zomervakantie een uitgebreid activiteitenaanbod. Er is zelfs een heuse Gewoon Actief on Tour-bus die iedere week een locatie bezoekt en daar sport- en spelactiviteiten organiseert. En ook theater de Voorveghter sluit op enkele locaties aan met een theatervoorstelling.

"Vanuit ons programma Gewoon Gezond, maar ook vanuit het IJslands model zetten we vol in op de omgeving van jongeren. Want een gezonde jeugd, betekent een gezonde toekomst", vertelt wethouder Alwin te Rietstap.

"In de tweede meting van het IJslands model gaven jongeren aan, dat ze minder middelen gebruiken. Corona heeft daar deels mee te maken. Maar ook de extra inspanningen in Dedemsvaart door de scholen, ouders en jongeren zelf. De pilot is afgerond, maar IJsland heeft laten zien dat het vooral een kwestie van lange adem is. Daarom blijven we inzetten op de omgeving van de jongeren. Het organiseren van activiteiten in periodes waar zij weinig afleiding hebben zoals de vakanties is daar één onderdeel van", aldus de wethouder.

Structureel aanbod tijdens schoolvakanties

Tijdens het afgelopen coronajaar, organiseerde de gemeente samen met De Stuw al verschillende activiteiten voor jongeren in de vakanties. Om deze activiteiten een meer structureel karakter te geven, is de samenwerking uitgebreid met Sportservice Groep en Cultuurkoepel Vechtdal.

De partners willen elke schoolvakantie in 2021 en 2022 een breed aanbod aan activiteiten aanbieden aan jongeren: van basisschool tot en met de leeftijd van 18 jaar. Ook de zwembaden in de gemeente dragen een steentje bij met verschillende activiteiten. Het aanbod is breed: het gaat om sport- en spel, theater, online, outdoor en creatieve activiteiten. Voor iedere jongere is er iets te doen.

Gewoon Actief on Tour

Naast alle activiteiten, gaat deze zomervakantie ook de Gewoon Actief On Tour bus op pad. De bus komt op 6 plekken in de gemeente, en organiseert op die locaties sport- en spelactiviteiten voor de jeugd. Op www.gewoonactief.nl zijn zowel de route van de tourbus als alle andere activiteiten voor de jeugd te zien. 

Jongeren kunnen zich via de website opgeven voor een activiteit. Voor Gewoon Actief on Tour hoeven ze zich niet op te geven. Daaraan kan iedereen meedoen.

Theater op locatie door theater De Voorveghter

Ook theater de Voorveghter draagt bij aan zomertour van Gewoon Actief. Op verschillende locaties  is een voorstelling van theatergezelschap 'De vertellende piano' te zien. Dit is een muzikale voorstelling over het sprookje Assepoester met veel interactie tussen de spelers en het publiek. De voorstelling is geschikt voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar.

Opgeven voor de activiteiten kan via www.gewoonactief.nl.
Veel activiteiten zijn gratis, voor sommige wordt een bijdrage gevraagd. 

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.