Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Grietje Wessels-Schoemaker

vrijdag 30 april 2021 18:01

Burgemeester Maarten Offinga heeft vrijdagmiddag 30 april een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Grietje Wessels-Schoemaker uit Kloosterhaar. Voor haar jarenlange vrijwillige inzet op het gebied van sport en samenleving in het dorp Kloosterhaar werd zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Grietjes Wessels-Schoemaker is al lange tijd actief voor het verenigingsleven in haar woonplaats Kloosterhaar. Al ruim twintig jaar is zij bestuurslid en vrijwilliger bij het Oranje Comité in Kloosterhaar. De organisatie die verschillende activiteiten organiseert voor de inwoners van het dorp.

Daarnaast is mevrouw Wessels bestuurslid van Plaatselijk Belang Kloosterhaar. Ook was zij vanaf de oprichting in 2005, betrokken bij Jeugdhonk Kloo-Jo. Als bestuurslid en begeleidster van activiteiten voor de jeugd. Ook bij de voetbalvereniging Kloosterhaar zet mevrouw Wessels zich al langere tijd vrijwillig in.

Openluchtzwembad De Bargn’s wordt zonder gemeentelijke subsidies en toelagen gerund door vrijwilligers, mevrouw Wessels is één van hen. Op haar doet men nooit tevergeefs een beroep. Verder zette zij zich als vrijwilliger in voor buurtvereniging Kleinhaar en was zij vijftien jaar lang penningsmeester van gymnastiekvereniging OIS.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.