Dit jaar geen Paasvuren in de gemeente Hardenberg

dinsdag 30 maart 2021 17:10

Vanwege de coronamaatregelen geven wij dit jaar geen toestemming om een paasvuur te houden. Voor vrijdag 2 april, zaterdag 3 april, zondag 4 april en maandag 5 april 2021 verlenen we ook geen ontheffingen van het stookverbod voor het verbranden van snoeihout.

In de gemeente Hardenberg worden al vanaf 2015 geen paasvuurontheffingen verleend aan particulieren.

De ontheffingen verlenen we normaal gesproken alleen aan maatschappelijke organisaties zoals een plaatselijk belang of een buurtvereniging. De gemeente geeft per kern of buurtschap maximaal 1 keer toestemming voor een paasvuur.

Coronamaatregelen

Dit jaar geven we vanwege de coronamaatregelen geen toestemming voor een paasvuur.  Er komen vaak veel mensen op een paasvuur af. Daarmee krijgt een paasvuur het karakter van een evenement.

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn de meeste evenementen verboden. Ook gelden nog steeds de basisregels, waaronder afstand houden en het vermijden van drukke plekken.

Het organiseren van een paasvuur past niet bij de coronamaatregelen. Het risico dat er te veel mensen op een paasvuur afkomen die onderling niet voldoende afstand houden is te groot.  Daarom heeft de burgemeester van de gemeente Hardenberg besloten dat dit jaar geen paasvuurontheffingen worden verleend.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.