Veel coronabesmettingen in Hardenberg

woensdag 13 januari 2021 10:00

Het aantal coronabesmettingen in de gemeente Hardenberg is hoog op dit moment. Burgemeester Maarten Offinga: “De situatie in onze gemeente is zeer ernstig. Het aantal besmettingen is de afgelopen week iets afgenomen, maar de situatie is nog steeds zeer ernstig. De meeste mensen raken besmet in de privésetting, maar er zijn ook besmettingen in de verpleeg- en verzorgingshuizen in onze gemeente. Om het virus te bestrijden blijft het belangrijk dat je je aan de maatregelen houdt en dat je je op tijd laat testen. Het komt er nu op aan!”

De meeste besmettingen doen zich in onze gemeente voor onder mensen tussen de 40 en 60 jaar. Daarna volgt de groep van 10 tot 20 jaar. Ruim een derde van de besmettingen vindt plaats in de stad Hardenberg. De overige besmettingen komen verspreid voor in de gemeente.

Burgemeester Maarten Offinga: “We weten dat veel mensen binnen de eigen gezinssituatie of door familie worden besmet. Houd je ook thuis aan de maatregelen. Want ook je familie of vrienden kunnen je onbewust besmetten.”

Eind deze week beginnen we ook in onze regio met vaccineren. Maarten Offinga: “Eerst zijn medewerkers van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen aan de beurt. Daarna volgen de verpleeghuisbewoners en mensen met een verstandelijke beperking en daarna ouderen. De groep mensen bij wie we nu veel besmettingen zien, zijn op z’n vroegs vanaf april of mei aan de beurt voor een prik. Dat betekent dat ons nog een spannende periode te wachten staat. De enige manier om besmettingen nu direct tegen te gaan is je aan de maatregelen houden en testen als je klachten hebt. In Hardenberg kun je je gratis en betrouwbaar laten testen bij de GGD-locatie aan de Kollergang 5 in Hardenberg.”

Een afspraak voor een coronatest maak je online via www.rijksoverheid.nl/coronatest of telefonisch via 0800 12 02.

Maarten Offinga: “We kunnen het alleen samen. Ik doe een klemmend beroep op uw steun en medewerking. Houd vol!”

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.