Verlenging van Tozo-uitkering met negen maanden

donderdag 01 oktober 2020 17:04

De Tozo-uitkering (Tozo 3) wordt per 1 oktober 2020 verlengd met nog eens 9 maanden. Tot 1 juli 2021. De verlenging vraagt u aan op de website van het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ).

De Tozo-regeling is een tijdelijke ondersteuning voor gevestigde ondernemers die financieel in de knel komen door de coronacrisis.

U kunt binnenkort de Tozo 3 aanvragen op de website van het RBZ.

De regels om na 1 oktober in aanmerking te komen voor de Tozo-uitkering zouden in eerste instantie verder worden aangescherpt. Per 1 oktober zou er een toets op beschikbare geldmiddelen plaatsvinden.

Vermogenstoets
Het kabinet heeft deze week besloten de toets op beschikbare geldmiddelen niet op 1 oktober in te voeren. Wel overlegt het kabinet met VNG, Divosa en gemeenten over een mogelijke invoering van een vermogenstoets.

Ga voor meer informatie naar de website van de Rijksoverheid.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.