GGD opent teststraat in de gemeente Hardenberg

donderdag 22 oktober 2020 18:00

Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar coronatesten, opent de GGD een teststraat in Hardenberg. De locatie aan de Kollergang 5 wordt vanaf 30 oktober in gebruik genomen.

Door de uitbreiding van de huidige testlocaties beschikt GGD IJsselland eind oktober over zeven vaste testlocaties in de regio IJsselland. Hiermee komt de GGD tegemoet aan het uitgangspunt dat inwoners van de regio maximaal 20 minuten moeten rijden naar de dichtstbijzijnde teststraat. Hoeveel testen er in Hardenberg gedaan zullen worden en met welke openingstijden gewerkt wordt is afhankelijk van de vraag naar testen en de verdeling van de totale testcapaciteit.

Testen
De uitbreiding maakt deel uit van een landelijke opschaling, die er voor moet zorgen dat iedere inwoner van Nederland zich kan laten testen zonder hiervoor ver te moeten reizen. De locatie in Hardenberg is gekozen in overleg met de betreffende gemeente. Er is ruimte om veilig te testen en er zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig.

Testen gebeurt binnen, dus bezoekers moeten van de fiets of uit de auto stappen. Verder worden ze verzocht zich aan de anderhalve meter afstand te houden, en een mondmasker te dragen. Als mensen echt ziek zijn, kunnen zij in overleg thuis getest worden. Een test kan uitsluitend op afspraak afgenomen laten worden. Hiervoor kunt u bellen met 0800 – 1202 (zeven dagen per week) of via www.coronatest.nl. Hiervoor heeft u wel uw DigiD nodig.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.