Maarten Offinga is de nieuwe burgemeester van de gemeente Hardenberg

vrijdag 25 september 2020 16:00
Beëdiging Maarten Offinga

Maarten Offinga is vrijdag 25 september beëdigd als burgemeester van Hardenberg. De nieuwe burgemeester van Hardenberg werd tijdens een bijzondere raadsvergadering beëdigd door Commissaris van de Koning van Overijssel de heer Heidema. Na zijn beëdiging hield burgemeester Offinga een toespraak: "Ik kies voor Hardenberg. Want Hardenberg past bij mij, als gebied waar stad en platteland elkaar in balans houden."

In zijn toespraak vertelde Offinga dat het noaberschap in de gemeente Hardenberg al heeft mogen ervaren met een warm welkom. "Wat opvalt is de vriendelijkheid en gastvrijheid van de mensen in deze gemeente. Die mensen - onze inwoners - maken het verschil. Zij vormen voor ons als gemeentebestuur een uitdaging om 'van betekenis te zijn'. Die uitdaging ga ik graag samen met u aan. Met energie, durf en lef."

Maarten Offinga riep verder in zijn toespraak op om trots te zijn op wie we zijn wat we kunnen bereiken. "Ik kijk er naar uit om in verbinding met elkaar betekenis te geven aan de groei en bloei van de gemeente Hardenberg. Dat doen we dan wel op de Hardenbergse manier. Want de kracht van gewoon doen is belangrijk om gewoon te blijven. Ik dank de gemeenteraad voor het in mij gestelde vertrouwen om burgemeester te mogen zijn van de gemeente Hardenberg."

Maarten Offinga (57) werd in juni door de gemeenteraad van Hardenberg voorgedragen als nieuwe burgemeester van Hardenberg. Hij was toen nog bezig met zijn derde termijn als wethouder voor het CDA in de gemeente Súdwest-Fryslân. Op 4 september besloot de ministerraad op voorstel van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties hem bij Koninklijk Besluit te benoemen voor een periode van zes jaar.

Kijk de bijzondere raadsvergadering terug
U kunt nu al een korte foto-impressie bekijken van de beëdiging op www.hardenberg.nl/nieuweburgemeester. Op een later moment kunt u ook een samenvatting van de bijzondere raadsvergadering via deze link terug kijken.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.