Aantrekkelijke acties voor een lagere energierekening voor huiseigenaren

donderdag 24 september 2020 15:17

Hebt u een koophuis? Hou dan de brievenbus in de gaten. Want volgende week valt er bij alle huiseigenaren in de gemeente Hardenberg een brief op de mat met aantrekkelijke acties om in de eigen woning energie te besparen en daarmee de energierekening te verlagen.

In de brief aan huiseigenaren staat een persoonlijke code. Met die code krijgen huiseigenaren 70 euro terug op de aanschaf van energiebesparende producten. Huiseigenaren kunnen de producten zelf aanschaffen en een bedrag tot 70 euro met de unieke code terugvragen. Er zit wel een maximum aan het totale beschikbare bedrag. Dus wees er snel bij en op = op. Hoe deze actie precies werkt en welke producten meedoen met de actie staat in de brief.

Gratis gebruik van de SlimWonen App
Huiseigenaren in de gemeente Hardenberg kunnen 12 maanden lang gratis gebruik maken van de SlimWonen App. De App geeft precies aan hoeveel euro’s een huishouden per dag uitgeeft aan energie. En of dat veel of weinig is in vergelijking met een ander. De App biedt verder een bespaardoel en bespaartips. Ook hiervoor staat in de brief een unieke code. Activatiecode niet ontvangen of kwijt? Vraag er dan makkelijk een aan in de App. Download de SlimWonen App hier www.slimwonenapp.nl/downloaden.

Advies en gezamenlijke inkoop isolatie of zonnepanelen
Winst uit je Woning organiseert voor huiseigenaren een advies- en inkoopactie. Hiermee krijgen huiseigenaren een advies op maat en kunnen zij bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, vloerisolatie, HR++-glas of zonnepanelen gezamenlijk inkopen. Hierdoor zijn de kosten een stuk lager. Meedoen met deze gezamenlijke inkoopactie kan tot 30 november 2020. Bovendien is er bij het uitvoeren van twee of meer isolatiemaatregelen een subsidie van 30% van de kosten beschikbaar. Speciaal voor het nemen van energiemaatregelen is er de Energiebespaarlening. Meer informatie staat op www.winstuitjewoning.nl.

Met deze acties helpt de gemeente Hardenberg huiseigenaren om in de eigen woning energie te besparen. Hiervoor heeft de gemeente van het Rijk een subsidie ontvangen uit de Regeling reductie energiegebruik (RRE) van 900.000 euro. De gemeente gebruikt dit geld nu voor kleine energiebesparende maatregelen in de eigen woning.

Meer weten over deze acties en thuis energie besparen? Kijk op www.energielokethardenberg.nl

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.