Maatregelen in de strijd tegen coronavirus: maximaal 6 gasten thuis

vrijdag 28 augustus 2020 17:23

Het gaat niet goed met de ontwikkelingen rond het coronavirus in ons land. In de afgelopen maand is het aantal besmettingen en ziekenhuisopnamen verder toegenomen. Hoewel de cijfers in onze regio minder snel stijgen dan in andere regio’s, zien we wel degelijk een toename. Kortom: als we niet opletten, zijn we binnen afzienbare tijd weer terug bij af.

De meeste besmettingen vinden plaats bij familiebijeenkomsten, verjaardagsfeestjes, buurtborrels en in vriendengroepen. Daarom passen feestjes, borrels of andere bijeenkomsten bij mensen thuis niet meer en geldt er een dringend advies voor een maximum aantal gasten dat je thuis kunt ontvangen. 

Maximaal zes gasten thuis
Om het aantal besmettingen terug te dringen, wordt zéér dringend geadviseerd om het aantal mensen dat je in huis en tuin ontvangt te beperken tot maximaal zes. Kinderen tot en met twaalf jaar hoeven niet meegerekend te worden.

Peter Snijders, voorzitter van Veiligheidsregio IJsselland, wijst er op dat het vooral een verantwoordelijkheid is van de mensen zelf. "Ik wil de dringende oproep van de premier vooral ondersteunen, want het is echt nodig. Stel feestjes die op de agenda staan zoveel mogelijk uit. Vaak blijkt dat gasten zich in het begin van het feest prima aan de regels houden, maar uiteindelijk vervaagt die grens omdat ze toch bij elkaar willen zijn."

Altijd een vaste zitplaats
Ga voor feestjes, borrels en andere bijeenkomsten voor grote groepen liever naar een horecagelegenheid, waar meer ruimte is en iedereen een vaste zitplaats heeft. Dus geen polonaise, blijf zitten en feliciteer op anderhalve meter afstand.

Zaalverhuurders en horecaondernemers wordt gevraagd daar nog scherper op te letten. Er zal extra aandacht zijn vanuit handhaving voor deze bijeenkomsten.

Meer weten?
Wil je meer weten over de maatregelen? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid?

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.