Regels voor vakantieparken en campings aangepast

vrijdag 24 april 2020 14:05

De regels voor vakantieparken en campings zijn met ingang van vandaag aangepast. Chemische toiletten mogen met ingang van vrijdag 24 april weer op de stortplaats van het recreatieterrein worden geleegd.

Campings en recreatieparken in de gemeente Hardenberg zijn niet gesloten, maar hebben wel te maken met beperkingen vanwege een regionale noodverordening. Gasten mogen geen gebruik mogen maken van de toiletgebouwen, doucheruimtes en spoelbakken: de zogenoemde ‘gedeelde sanitaire voorzieningen’.

Chemische toiletten mogen met ingang van vrijdag 24 april weer op de stortplaats van het recreatieterrein worden geleegd. Ook stortplaatsen die ondergebracht zijn in een gedeelde sanitaire voorziening mogen worden gebruikt onder de strikte voorwaarde dat alle andere sanitaire voorzieningen gesloten blijven. 

Vakantiehuisjes, campers en caravans
Een vakantiehuisje huren, met de camper of de caravan op pad blijft in deze coronatijd mogelijk, mits het gaat om huishoudens: personen die wonen in één huis. Ook een voorwaarde is dat er in het huisje, de camper of in de caravan een eigen badkamer/douche en toilet aanwezig is. Groepsaccommodaties mogen ook alleen worden verhuurd aan mensen die samen een huishouden vormen. 

Kamperen met een tent wordt sterk afgeraden, tenzij de kampeerders volledig zelfverzorgend zijn en daardoor niet aangewezen op de gedeelde sanitaire voorzieningen voor onder andere douchen, tandenpoetsen, (af)wassen en toiletgebruik.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.