Eerste voorschotten TOZO-regeling betaald

maandag 06 april 2020 16:04

Het Regionaal bureau zelfstandigen in Zwolle heeft tot dusver zo'n 350 aanvragen uit de gemeente Hardenberg ontvangen voor een tijdelijke overbruggingsregeling. De Tozo is één van de regelingen voor ondernemers tijdens de coronacrisis.

Een eerste deel van de zelfstandigen in de gemeente Hardenberg heeft afgelopen week een voorschot ontvangen.

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is in het leven geroepen om zelfstandige ondernemers inkomensondersteuning te bieden. Hiermee kunnen ze in hun levensonderhoud blijven voorzien.

Versoepeld
De regeling is gebaseerd op de al bestaande Bbz (Besluit bijstandverlening zelfstandigen). Hiervan zijn nu de voorwaarden versoepeld. De Tozo wordt sneller afgehandeld en uitgekeerd.

De inkomensondersteuning voor levensonderhoud hoeft later niet te worden terugbetaald. Met de Tozo kan een ondernemer maximaal € 1.500 netto per maand ontvangen. 

Aanvragen
Ondernemers, die door de coronacrisis met hun bedrijf in de probleem zijn gekomen, kunnen online een aanvraag voor de Tozo indienen bij het RBZ Zwolle.

Kijk voor meer informatie op www.hardenberg.nl/coronavirus.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.