Supermarkten mogen op zondag tijdelijk langer open

vrijdag 27 maart 2020 08:01

De gemeente Hardenberg biedt supermarkten de ruimte om tijdelijk op zondag tussen 10.00 en 17.00 uur open te gaan. Ook overige winkels die levensmiddelen als aardappels, groente, vlees, vis, brood en fruit verkopen mogen op zondag tussen 10.00 en 17.00 uur open gaan.

De gemeente neemt deze maatregel omdat het op zondagmiddag vaak erg druk is in supermarkten. Met het oog op de extra maatregelen die nu gelden (voldoende afstand) dragen ruimere openingstijden bij aan meer spreiding van klanten en kunnen klanten veiliger boodschappen doen.

Deze tijdelijke maatregel geldt tot 1 juni 2020 en is niet bedoeld voor versspeciaalzaken waar producten als kaas, noten, verse koffie en thee en chocolade worden verkocht en voor slijterijen.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.