Koninklijke Onderscheiding voor Geu Smit uit Dedemsvaart

maandag 06 januari 2020 11:17

De heer Geu Smit uit Dedemsvaart is zondag 5 januari 2020 tijdens de nieuwjaarsreceptie van voetbalvereniging SV Dedemsvaart onderscheiden voor zijn langdurige vrijwillige inzet voor de vereniging. Burgemeester Jan Willem Wiggers van de gemeente Hardenberg heeft hiervoor een Koninklijke Onderscheiding aan hem uitgereikt.

De heer Smit werd op zijn veertiende lid van VV Avereest. In 1962 begon hij als vrijwilliger met het innen van de contributie, die in die tijd nog persoonlijk bij de leden thuis werd opgehaald. Vanaf eind jaren '60 was hij trainer en coach van een jeugdteam. Hier stopte hij mee toen hij in 1971 zitting nam in het bestuur van de voetbalvereniging.

De heer Smit maakte ook deel uit van de gezamenlijke ploeg vrijwilligers van SVD en SCD'83 die verschillende klussen op sportpark De Boekweit uitvoeren. Tot juni 2019 zat de heer Smit op de zondagmiddagen achter de kassa bij de kaartverkoop en verzorgde hij de lotenverkoop en prijzen voor de verloting.

Voor zijn vrijwillige inzet gedurende meer dan 50 jaar voor de voetbalsport in Dedemsvaart en omgeving wordt de heer Smit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.