Lege loodsen trekken criminelen aan

donderdag 28 november 2019 16:40

Lege loodsen en panden trekken criminelen aan. Ze verbouwen deze bijvoorbeeld tot drugslabs: levensgevaarlijke chemische fabriekjes voor xtc en amfetaminen. Vaak gaat het om georganiseerde criminaliteit. Om criminelen en de vaak verborgen drugslabs op te kunnen sporen zijn meldingen cruciaal.

Drugslabs hebben meer impact op een buurt of bedrijf dan u denkt. Het laboratorium wordt slordig in elkaar gezet met een grote kans op ontploffing. Drugsafval wordt achtergelaten of elders gedumpt. Gebouwen of landerijen worden onherstelbaar aangetast. Daarbij geeft de aanwezigheid van criminelen de buurt een onveilig gevoel. Mensen kunnen worden verleid of omgekocht om mee te werken. Houd u buurt veilig en meld illegale activiteiten.

Meld Misdaad Anoniem
Ziet u illegale activiteiten? Signalen kunnen 7 dagen per week anoniem worden gemeld bij Meld Misdaad Anoniem (M.) via 0800-7000. U kunt ook online melden in een beveiligde omgeving via meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is onafhankelijk (geen politie), ziet u telefoonnummer niet, neemt het gesprek niet op en ziet uw IP-adres niet.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.