Opening expositie Marlinde van den Brink in gemeentehuis

vrijdag 18 januari 2019 12:41

Wethouder Gitta Luiten opent vrijdag 25 januari 2019 om 13.00 uur de expositie van kunstenaar Marlinde van den Brink. De werken zijn tot en met woensdag 24 april 2019 te zien in het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis in Hardenberg.

Marlinde van den Brink uit Dedemsvaart vond het altijd al leuk om op verschillende manieren creatief bezig te zijn. Ze schildert nog niet zo heel lang, maar heeft al wel haar eigen vrolijke stijl ontdekt. Marlinde merkte dat andere mensen blij werden van haar schilderijen en zo ontstond het idee om ze te gaan verkopen.

Nog enthousiaster werd ze toen ze ging nadenken over een speciale bestemming voor de opbrengst. Die werd gevonden in Stichting ORA in Nieuwleusen. ORA ondersteunt arme gezinnen in Oost-Europa, Aziƫ en Afrika op geestelijk, sociaal en praktisch gebied.

Groot effect
Marlinde doet als vrijwilliger van deze stichting onder andere ontwerpwerk voor publicaties. Zij leest hierdoor veel aangrijpende en indrukwekkende verslagen van de hulpprojecten. En ze ziet dat de projecten van ORA doelgericht zijn en groot effect hebben.

Bij elk schilderij dat ze verkoopt, kiest ze een speciaal project om te ondersteunen. Dat is voor haar dubbel plezier en hopelijk voor de koper van haar schilderij ook.

Lokale kunstenaars
De gemeente Hardenberg heeft de oproep gedaan aan lokale kunstenaars om zich in te schrijven voor een expositie in het gemeentehuis. Op deze oproep zijn meer dan twintig reacties gekomen.

De kunstwerken komen te hangen in het bedrijfsrestaurant. Dit gedeelte van het gemeentehuis is voor iedereen toegankelijk. De expositie duurt steeds ongeveer drie maanden. De kunstcommissie beoordeelt de expositieaanvragen. Hierbij streeft de commissie naar kwaliteit en diversiteit.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.