Inmiddels 100 reisdocumenten aan huis bezorgd in de gemeente Hardenberg

dinsdag 13 februari 2018 16:26

Deze week werd in Hardenberg het 100ste reisdocument aan huis bezorgd. Vanaf november vorig jaar is het mogelijk reisdocumenten die zijn aangevraagd bij gemeente Hardenberg aan huis te laten bezorgen. Inwoners zijn erg enthousiast over deze nieuwe manier van dienstverlening.

“Het is voor ons heel fijn dat onze Identiteitsbewijzen aan huis worden bezorgd. We kregen vandaag mijn ID kaart en die van mijn dochters Noa en Merle. Na de e-mail met de bezorgtijd wisten we wanneer we onze documenten thuis konden verwachten. Heel handig dat we niet speciaal naar het gemeentehuis hoefden te rijden”, aldus ontvangster van het 100ste reisdocument Jolanda Veenstra uit Hardenberg. 

Na de aanvraag van het reisdocument bij de gemeente neemt het bezorgbedrijf Dynalogic per e-mail of telefonisch contact op over het moment van bezorging. Op de dag zelf wordt de uiteindelijke bezorgtijd doorgegeven. Het document wordt na een handtekening van de ontvanger actief gemaakt. Op deze manier worden de documenten, afhankelijk van de bezorgafspraak, binnen 6 dagen thuisbezorgd. Natuurlijk is het ook nog steeds mogelijk de reisdocumenten op te halen bij de Publieksdienst van de gemeente aan Stephanuspark 1 in Hardenberg en de Julianastraat 54 in Dedemsvaart.

Nog leuker is het wanneer je je documenten op tijd ontvangt voor een speciale gelegenheid. Jolanda Veenstra vertelt: “Omdat mijn man en ik komende maand 12,5 jaar getrouwd zijn hebben we een trip naar Disneyland Parijs op de planning met ons hele gezin. Nu we onze ID kaarten thuis hebben ontvangen, kunnen we nog meer uitkijken naar onze vakantie!” 

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.