Wegafsluitingen op 8 september tijdens Olympia's Tour

vrijdag 08 september 2017 11:30

De Olympia's Tour, de oudste etappewedstrijd van Nederland, komt vrijdag 8 september weer naar Hardenberg. Met een etappe met start en finish op de Europaweg in Hardenberg.

Vrijdagmiddag 8 september start de vierde etappe van Olympia's Tour in Hardenberg. De internationale wielerbeloftes onder de 23 jaar fietsen 143 kilometer door de gemeente Hardenberg en Ommen. 

De route gaat door Ane, De Krim, Schuinesloot, Dedemsvaart, Ommen, Lemele, Sibculo, Bruchterveld, Bergentheim, MariĆ«nberg en Rheeze. Onderweg beklimmen de renners ook de Lemelerberg. 

Kortdurend oponthoud

Het wielerpeloton wordt voorafgegaan door motorpolitie en begeleidende motoren. Zij zetten voor  de doorkomst van de wielrenners zijstraten tijdelijk even af om een veilige doortocht van de wielrenners mogelijk te maken.

Circa 5 minuten voor deze doorkomst is er dan sprake zijn van een tijdelijke afsluiting. Nadat de wielrenners en de volgauto's gepasseerd zijn, kan het verkeer weer doorrijden. 

Finish

Tussen 16.00 en 18.00 uur is alleen de Europaweg vanaf het Politiebureau tot aan de rotonde bij het gemeentehuis afgesloten. De rotonde bij het gemeentehuis is vanaf drie richtingen wel toegankelijk. Alleen de verbinding tussen de rotonde en de Europaweg zal dus tussen 15.00 en 17.00 uur tijdelijk afgesloten zijn.

De finish van Olympia's Tour wordt verwacht rond 16.20 uur op de Europaweg ter hoogte van de brug over de Vecht. Rond 16.45 uur is de huldiging van de winnaar op het Molenplein.

Bekijk de gedetailleerde routebeschrijving

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in de Dedemsvaartse Courant in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in de Dedemsvaartse Courant. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.