Verloren en gevonden voorwerpen voortaan via gemeente

26 april 2012

Een portemonnee verloren? Of een sleutelbos gevonden? Vanaf 1 mei 2012 moeten inwoners van Hardenberg hiervoor bij de gemeente zijn. De gemeente neemt deze taak over van de politie.

Gevonden en verloren voorwerpen meldt u vanaf 1 mei bij de gemeente. Voor het doorgeven van gevonden of verloren voorwerpen kunt u bellen met de gemeente via 14 0523 of u kunt ook persoonlijk bij de Publieksdienst langskomen. Als u een voorwerp vindt, dan is het uw plicht om dit zo snel mogelijk te melden bij de gemeente Hardenberg. Zo kunnen we ervoor zorgen dat het voorwerp weer bij de eigenaar terugkomt.

Rijbewijs, paspoort, identiteitskaart of vreemdelingendocument gevonden of verloren Bij verlies van rijbewijs, paspoort, identiteitskaart of vreemdelingendocument moet u altijd aangifte doen bij de politie. Zij maken een proces-verbaal op. Met het proces-verbaal vraagt u een nieuw document aan bij de Publieksdienst van de gemeente Hardenberg. Houdt u dan wel rekening met extra kosten.

Heeft u een rijbewijs, identiteitskaart, paspoort of vreemdelingendocument gevonden? Geef het dan af bij de Publieksdienst. Deze documenten zijn en blijven eigendom van de Staat. Daarom bent u verplicht die bij de gemeente af te geven. U mag ze niet thuis bewaren.

Sleutels verloren
Als u sleutels verloren bent, kunt u langskomen bij de Publieksdienst om zelf te kijken of uw sleutels daar gebracht of gemeld zijn. U kunt met bijvoorbeeld een reservesleutel aantonen dat het uw sleutel is.

Fiets gevonden of verloren
De Toezichthouders Veiligheid van gemeente Hardenberg verwerken foutief gestalde fietsen en fietswrakken die door de gemeente of de politie in beslag zijn genomen. Als u een fiets of een fietswrak gevonden hebt, kunt u dit doorgeven aan de Publieksdienst en bellen met 14 0523. De gemeente kan er dan voor zorgen dat de fiets opgehaald wordt. Als het mogelijk is, wordt de eigenaar opgespoord door de Toezichthouders Veiligheid van gemeente Hardenberg. Bij de politie kan u aangifte doen als een fiets gestolen is. Dit kan via www.politie.nl/aangifte of (0900) 8844.

Vermiste en gevonden dieren
Als u een dier verloren of gevonden hebt, kunt u contact opnemen met stichting Amivedi. Zij verzorgen registratie van vermiste en gevonden huisdieren. Stichting Amivedi is bereikbaar via mail hardenberg@amivedi.com of telefonisch op nummer (088) 0064653 (plaatselijke hulppost Hardenberg).

Iets verloren in de trein of bus?
Heeft u iets in de trein verloren, kijk dan op www.ns.nl. Bent u iets in de bus verloren, kijk dan op www.connexxion.nl.

Meer informatie
Voor de openingstijden van de Publieksdienst of andere informatie kijk op www.hardenberg.nl.

Contact
Publieksdienst

Telefoonnummer:

14 0523

E-mail:

contactformulier

Adressen en openingstijden